7trofespoukainetolipos

7 τροφές που καίνε το λίπος (και σε βοηθούν να χάσεις βάρος)

Η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους. Το ένα χωρίς το άλλο θα επιβραδύνει μόνο την πρόοδό σου. Αν, λοιπόν, η επιστροφή μετά τις διακοπές σε βρίσκει με όρεξη για νέους στόχους, μάθε ποιες τροφές θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια που καταβάλεις στο γυμναστήριο. Αυτές οι τροφές θα σε εκπλήξουν με τις ιδιότητες τους ενάντια στο λίπος.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα περιέχουν L-αργινίνη – ένα αμινοξύ που μπορεί να επιταχύνει την καύση του λίπους. Μία μελέτη που διεξήχθη σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες έδειξε ότι η μείωση των θερμίδων και η κατανάλωση μιας χούφτας αμύγδαλα την ημέρα οδήγησε σε 62% περισσότερη απώλεια βάρους και ΔΜΣ μετά από 24 εβδομάδες, σε σύγκριση με την απλή μείωση των θερμίδων.

Φιστίκια
Ακριβώς όπως τα αμύγδαλα, έτσι και τα φιστίκια έχουν αποδείξει τις ιδιότητες τους όσον αφορά στην καύση του λίπους. Μια παρόμοια μελέτη που διεξήχθη από το UCLA Center for Human Nutrition έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 240 θερμίδες προερχόμενες από φιστίκια την ημέρα επί 12 εβδομάδες παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση του ΔΜΣ σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν. Πρόσθετο πλεονέκτημα: Τα φιστίκια με κέλυφος βοηθούν επίσης στη μείωση της χοληστερόλης.

Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ περιέχει ισχυρά φυτοχημικά που προσβάλλουν το λίπος της κοιλιάς. Η κατανάλωση μισού γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα, αποτελεί έναν επιβεβαιωμένο τρόπο για να κάψεις το κοιλιακό λίπος.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι ένα “μαγικό” ρόφημα που καίει το λίπος – ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μια πρόσφατη μελέτη εξέτασε δύο ομάδες ανδρών: αυτούς που κατανάλωσαν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού πριν από την άσκηση και αυτούς που γυμνάστηκαν χωρίς να έχουν πιει. Τα αποτελέσματα: Όσοι ασκήθηκαν αφού είχαν καταναλώσει πράσινο τσάι έκαψαν 17% περισσότερο λίπος σε σχέση με εκείνους που δεν ήπιαν.

Λάδι από αβοκάντο
Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρεις κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο την ημέρα μπορεί να χάσουν έως και 2% κοιλιακού λίπους σε ένα μόλις μήνα. Τα μονοακόρεστα λιπαρά των διατροφικών ινών μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στην καταστολή της πείνας.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει βιταμίνη D και ασβέστιο – δύο συστατικά που ενισχύουν την απώλεια βάρους. Μια μελέτη στο Nutrition Journal έδειξε ότι τα άτομα που έλαβαν αυτά τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά κατάφεραν να χάσουν διπλάσια ποσότητα λίπους μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Όσπρια
Τα όσπρια μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης και να βοηθήσουν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης αρκετά δημοφιλή για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες, συστατικό που θεωρείται ότι σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια και φακές περιέχει 15 γραμμάρια φυτικών ινών – αυτό είναι το 60% της ελάχιστης συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.