detox-juices

Detox FAQS

Η αποτοξίνωση ή αλλιώς detox, είναι άλλο ένα ξενόφερτο trend ή τελικά είναι απολύτως απαραίτητη για τον οργανισμό μας; Τι σημάδια πρέπει να “ακούσεις” στο σώμα σου για να κάνεις detox; Πώς θα το κάνεις; Είναι δύσκολο; Αυτές και άλλες ερωτήσεις απαντάμε στο άρθρο που ακολουθεί!

Τι είναι η αποτοξίνωση;
Το ανθρώπινο σώμα είναι απόλυτα ικανό να αντιμετωπίσει την έκθεση σε διάφορους τοξικούς παράγοντες στην καθημερινή μας ζωή, όπως τα φυτοφάρμακα, τα πλαστικά, οι διοξίνες, τα βαρέα μέταλλα κ.α. Όταν όμως ερχόμαστε σε απευθείας επαφή μέσω της διατροφής μας, με μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που ο οργανισμός μας μπορεί να αντέξει, τότε το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποθηκεύει αυτές τις τοξίνες, κυρίως στον λιπώδη ιστό αλλά και στο μυϊκό σύστημα, στα όργανα και στους ιστούς. Γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε χρόνο στον οργανισμό μας να “συνέλθει” από τις τοξίνες, μέσω ενός προγράμματος αποτοξίνωσης!

Γιατί να κάνω αποτοξίνωση;
Αποτοξίνωση είναι ο τρόπος να απομακρυνθούν τα τοξικά κατάλοιπα από τον οργανισμό. Ακόμα κι αν ακολουθείτε προσεκτική διατροφή, απέχοντας από επεξεργασμένες τροφές, το άγχος και η περιαυτολογική μόλυνση μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στον οργανισμό, επιβαρύνοντας τον σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο.
Η αποτοξίνωση βοηθά στο να αποβληθούν οι σωρευμένες τοξίνες. Αν γίνει σωστά μπορεί να αποκαταστήσει την σωστή πέψη, να αναπληρώσει την χαμένη ενέργεια και να “καθαρίσει” τον οργανισμό μας από τα βλαβερά κατάλοιπα. Επίσης βοηθά στο να αναθεωρήσουμε την διατροφή μας και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους βελτίωσης.

Πώς ξέρω εάν χρειάζομαι αποτοξίνωση;
Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να “ακούσεις” τον οργανισμό σου! Εάν αισθάνεσαι κούραση, πονοκεφάλους χωρίς αιτία, έχεις μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, δερματικούς ερεθισμούς όπως ακμή, συμπτώματα γρίπης, πεσμένη διάθεση, προβλήματα ύπνου ή ακόμα και αύξηση βάρους που επιμένει… τότε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι!

Πώς μπορώ να κάνω αποτοξίνωση;
Η σωστή αποτοξίνωση, μπορεί να γίνει με μόνο με βιολογικούς χυμούς κρύας πρέσας! Γιατί βιολογικοί; Μα γιατί τις ημέρες της αποτοξίνωσης θέλεις να προσφέρεις ότι καλύτερο στον οργανισμό και να τον “γεμίσεις” με βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία, τα οποία για να είμαστε ειλικρινείς εμπεριέχονται σε μεγάλο ποσοστό μόνο στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά.
Γιατί κρύας πρέσας και όχι χυμό ενός κοινού αποχυμωτή; Γιατί η θερμοκρασία που αναπτύσσεται στον κοινό αποχυμωτή, καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών, ενώ αντιθέτως η κρύα πρέσα διατηρεί αναλλοίωτα τα ένζυμά τους!

 

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν, είναι να επιλέξεις το πλάνο ημερών που σε ενδιαφέρει και τα υπόλοιπα τα αφήνεις στο Coffee Bike! Εμείς, θα σε προμηθεύσουμε με τους χυμούς που χρειάζεσαι, αλλά και με αναλυτικές οδηγίες για να κάνεις ένα αποτελεσματικό και πάνω από όλα ασφαλές detox, χαρίζοντας στον οργανισμό σου τη χαμένη του ενέργεια πολύ πιο εύκολα από όσο φαντάζεσαι!