chia-seeds

Σπόροι Chia. To πανάρχαιο μυστικό!

Οι σπόροι Chia, μπορεί να ακούγονται σαν μία νέα μόδα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούσαν ένα από τα μυστικά των αρχαίων πολιτισμών, όπως των Μάγια, για να παίρνουν ενέργεια!

Μόλις 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia, περιέχει 5 γρ. φυτικών ινών, 3 γρ. πρωτεΐνης, 2282 mg ωμέγα 3 και 752 mg ωμέγα-6 λιπαρά οξέα! Αποτελεί μία διατροφική “βόμβα” πολύτιμων συστατικών, που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή!

Φροντίζουν την καρδιά…
Οι σπόροι chia, είναι πλούσιοι στα πασίγνωστα Ω3 λιπαρά οξέα, που ανεβάζουν την καλή χοληστερόλη και ταυτόχρονα μειώνουν την κακή. Έτσι, η καθημερινή κατανάλωση σπόρων chia είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στην καρδιά μας!

Φροντίζουν το σώμα μας…
Ακριβώς επειδή οι σπόροι chia απορροφούν πολύ νερό, δημιουργούν γρήγορα αίσθημα πληρότητας μετά την κατανάλωσή τους, με αποτέλεσμα να μας βοηθούν να σταματήσουμε το “τσιμπολόγημα”. Επίσης, οι σπόροι chia βοηθούν πολύ στη δυσπεψία και το φούσκωμα, ενώ εμποδίζουν την αποθήκευση λίπους!

Μας γεμίζουν ενέργεια…
Οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχονται στους σπόρους chia, βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί ακόμα και σε συνθήκες που απαιτείται υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, τα Ω3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην πνευματική διαύγεια!

Έχουν υπέροχη γεύση….
Εμείς στο Coffee Bike, αγαπάμε πολύ τους σπόρους chia! Για αυτό τους προσθέτουμε σε βιολογικά smoothies που παρασκευάζουμε τη στιγμή της παραγγελίας σου, σε γλυκά και γιαούρτι, ακόμα και σε σαλάτες! Η ευχάριστη γεύση τους και η υψηλή διατροφική τους αξία θα σε συναρπάσει!